Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikaschnizel med bönröra

Paprikaschnitzel med bönröra är ett mättande och gott alternativ till din vardagsmiddag. Den panerade skinkan med smak av paprika serveras med en smakrik röra av vita bönor, salladslök, körsbärstomater och het tabasco.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet smaksatt med paprika- och chilipulver, spiskummin, salt och peppar. Låt schnitzlarna ligga och torka en liten stund på en skärbräda.
  2. Bönröra: Skölj och strimla salladslöken. Skölj och halvera tomaterna. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Fräs lök och tomater i hälften av oljan i en traktörpanna. Blanda ner bönorna. Skaka samman resten av oljan med vinäger, ketchup, salt och tabasco. Häll dressingen över bönröran och ställ åt sidan så länge.
  4. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs schnitzlarna i och får steka på medelstark värme ca 3 min per sida.
  5. Servera de nystekta schnitzlarna med den ljumma bönröran och kokt potatis eller bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tunna skivor färsk skinka
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Till stekning
  • 2 msk smör eller margarin
Bönröra
  • 4 salladslökar
  • 8 körsbärstomater
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk salt
  • några droppar tabasco
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?