Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Paprikafylld squash

Paprikafylld squash är ett läckert recept som serveras med sallad och bröd. Squashens innehåll blandas med paprika, lök och kvarg. Garnera med skivade oliver och mozzarellaost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och halvera squashen på längden. Gröp ur fruktköttet med en liten sked. Hacka det urgröpta.
  3. Lägg squashhalvorna på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
  4. Fräs urgröpet, de båda löksorterna och paprikan i oljan i en stekpanna tills all vätska kokat in. Rör i kvargn och krydda med körvel, salt och peppar.
  5. Fyll squashhalvorna med grönsaksröran.
  6. Skiva oliverna och mozzarellaosten. Lägg oliver och ost på squashhalvorna. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  7. Servera squashen med sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 squash (à ca 250 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 dl kvarg
  • 1 msk hackad körvel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 15 urkärnade svarta oliver
  • 125 g mozzarellaost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer