Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikabiff med tomatsås

Supergoda pannbiffar som du gör av en härlig röra av köttfärs, paprika och timjan. Stek dina paprikabiffar och servera med pasta, grönsallad och en underbar, het tomatsås som du kokat ihop av krossade tomater, kajennpeppar och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Blanda köttfärs med paprika, ägg, salt, timjan och svartpeppar. Forma till pannbiffar.
  2. Sås: Koka krossade tomater med salt, socker, kajennpeppar och pressad citron ca 10 minuter. Stek biffarna under tiden i olja, 5-7 minuter per sida.
  3. Till servering: Servera biffarna med pasta och såsen. Eventuellt en grönsallad till.

Tips

Den resterande paprikablandningen passar utmärkt till en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Paprikabiff
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 pkt fryst röd och grön paprika (à 250 g)
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olja till stekning
Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater (à 400-500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 msk pressad citron
Till servering
  • pasta
  • ev grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?