Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprika- och tomatpaj

Mumsig paprika- och tomatpaj med härliga arom av kryddstarka örter och krämig ost och kvarg. Perfekt att ta med sig på picknicken eller servera som tillbehör till kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 låda portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Blanda mjölsorterna. Skär det kalla smöret i små bitar. Blanda med mjölet. Klicka i kvarg och rör snabbt ihop till en grynig deg. Klappa ut till en platta.
  2. Värm ugnen till 200°C.
  3. Dela tomaten och paprikan. Peta bort kärnorna och skär i strimlor. Riv osten grovt.
  4. Tryck ut pajdegen i formen. Bre kvarg ovanpå. Strö över örtsalt och örtkrydda. Lägg på tomat- och paprikastrimlor samt ev oliver. Fördela osten ovanpå. Grädda i ca 25 minuter.
  5. Till servering: Strimlad vitkål, groddar och frukt är gott till.

Ingredienser

Portioner: 1 låda
Pajdeg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl havregryn
  • 25 g smör
  • 4 msk kvarg
  • 1 stor tomat
  • 1/2 grön paprika
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk kvarg
  • 1 tsk örtsalt med vitlök
  • 1/2 tsk örtkrydda
  • ev några oliver
Till servering
  • strimlad vitkål
  • groddar
  • frukt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?