Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med tomatröra

Kycklingfiléerna blir härligt smakrika med denna röra på soltorkade tomater, parmesanost och vitlök ovanpå. Tomaterna ger dig sötma och parmesanosten kompletterar kycklingen med en ljuvlig sälta.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna runtom. Salta och peppra efter smak.
  3. Ta upp filéerna och stek klart i ugnen 10-12 minuter.
  4. När de har svalnat skär du dem i tunna skivor tvärs över.
  5. Tomatröra: Gör dressingen genom att mixa tomaterna fint med oljorna. Blanda i resten av ingredienserna förutom vattnet. Smaka av.
  6. Späd med vattnet till en lagom krämig konsistens.

Tips

Picknicktips
Lägg upp kycklingskivorna i en förvaringsburk som du tar med. Skeda över dressingen på plats och garnera med basilikan, som kan tas med i kruka.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • örtsalt
  • nymalen svartpeppar
Tomatröra
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk tomat olja från burken
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finriven färsk parmesanost
  • 1/2 tsk rostad torkad vitlök (alt färsk)
  • 1 tsk socker
  • salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • ca 0,8 dl vatten
  • ev några färska basilikablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?