Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paprika- och skaldjurssallad

Denna paprika- och skaldjurssallad är ett förtjusande färgrikt tillbehör till framför allt fiskrätter av olika slag. Räkorna fräser du i olivolja och låter dra i dressingen för extra smak. Fördela räkorna ovanpå paprika- och olivblandningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna. Lägg räkorna på ett fat med hög kant. Häll av spadet som bildats. Stek räkorna långsamt i lite olivolja, den får inte ta så mycket färg. Kärna ur och skär paprikorna i fyrkanter. Blanda med oliverna.
  2. Dressing: Pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till dressingen. Om räkor används, låt dem ligga ca 1 timme i dressingen, som då kan förstärkas med krossade korianderfrön.
  3. Sila sedan dressingen över grönsakerna. Blanda väl. Vänd ner dillen. Lägg upp grönsakerna i en skål. Fördela räkorna över dessa.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 600 g frysta räkor
  • 9 paprikor i olika färger
  • 2 dl svarta oliver (utan kärnor)
  • 2 msk finskuren dill
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • ev 1 tsk krossade korianderfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?