Köttbullar i tomatsås med oliver och kapris
Ibland behöver man inte göra det mer komplicerat än att använda sig av färdiga, färska köttbullar och istället lägga krutet på tillbehören. Här äter du köttbullarna i en tomatsås som får sällskap av både oliver och kapris. Ät det tillsammans med rigatonipasta och toppa med lite pinjenötter och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna rigatoni)
140 g oliver med pimiento
1/2 msk kapris
1/2 tsk fänkålsfrö
300 g färska köttbullar
1/2 msk olja
400 g pastasås basilika
1/2 påse mâchesallad
35 g pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3650 KJ / 884 kCal
Fett47 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer