Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pappas ansjovisköttbullar med oliver och lök

I det här receptet får du testa en rolig och otippat god blandning av hav och land. Du smaksätter köttfärsen med ansjovisbitar, oliver och lök och rullar till delikata köttbullar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 köttbullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök. Hacka ansjovisfiléer och gröna oliver.
  2. Blanda färsen med lök, hackade ansjovisar och oliver, ansjovisspad och olivspad.
  3. Tillsätt ströbröd, ägg, svartpeppar och ev salt. Forma till köttbullar och stek i smör eller olja i en stekpanna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett (eller olja).
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett (eller olja).

Ingredienser

Portioner: 25 köttbullar
  • 1 gul lök
  • 4 ansjovisfiléer
  • 8 gröna oliver
  • 500 g bland- eller viltfärs
  • 2 msk ansjovisspad
  • 2 msk spad från oliverna
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • ev 1 krm salt
  • smör eller olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?