Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Papayatårta med mandeltäcke

Papayatårta med mandeltäcke är en fantastisk efterrätt. Grädda en kaka av smör, vetemjöl, socker och ägg och fyll den med papaya och en mandelsmet av mandelspån, smör, socker, vetemjöl och mjölk. Servera den goda tårtan med grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman matfett, vetemjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Kavla ut degen på en plåt till en rund kaka, ca 25 cm i diameter (använd bakplåtspapper). Gör en kant runt om, ca 2 cm hög. Grädda kakan i  mitten av ugnen, 10-12 min.
  4. Skala, kärna ur och skiva papayorna. Blanda matfett, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt mandeln.
  5. Ta kakan ur ugnen. Lägg papayaskivorna på kakan och häll mandelsmeten över. Grädda ytterligare ca 10 min. Servera tårtan ljummen eller kall, gärna med en klick lättvispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 papayor
Mandelsmet
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 påse mandelspån
Lägg till i inköpslistan