Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Papas arrugas med Mojo rojo

En traditionell rätt från Kanarieöarna – skrynkliga potatisar, eller papas arrugadas, som doppas i den heta salsan mojo rojo. Salsan blir ännu mer smakrik då allt rostas innan. Bra som tapas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Papas arrugas

  1. Tvätta potatisen noga men behåll skalet.
  2. Koka potatisen mjuk i lite vatten med salt utan lock. Den höga salthalten samt att vattnet avångas något kommer att skapa små delikata skrynkliga potatisar.

Mojo rojo

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Dela tomaterna i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala vitlöken.
  3. Lägg samtliga ingredienser utom persiljan i en ugnssäker form och blanda runt så att allt täcks av oljan och kryddorna.
  4. Salta försiktigt och rosta i övre delen av ugnen ca 10 minuter så att de bara får en lätt rostad yta.
  5. Mixa allt sammans i en mixer eller liknande.
  6. Smaka av med ev mer salt och avsluta med lite finhackad persilja. Servera till de skrynkliga potatisarna precis som på kanarieöarna.

Receptet är framtaget av Christofer Johansson i samarbete med kanariska tomater.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Papas arrugas
  • 1 kg delikatesspotatis (små potatisar)
  • 1 dl grovt salt per liter vatten
Mojo rojo
  • 6 mogna röda tomater (6 motsvarar ca 1 kg)
  • 1 röd paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 3 msk sherryvinäger
  • 2 msk het pimenton, spansk torkat och rökt paprikapulver (föredrar du en mildare går det lika bra)
  • 2 tsk kummin
  • 100 g mandel (gärna skalad)
  • salt
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1762 kJ / 424 kCal