Glutenfri pannkakstårta
En pannkakstårta med sylt och grädde smakar alltid kalas. Med glutenfri mjölmix gräddar du enkelt tunna glutenfria pannkakor, sedan är det bara att varva med älsklingssylten och grädde. Pannkaksfesten kan börja!
Ingredienser
8 portioner
Pannkakor
2 1/2 dl glutenfri mjölmix (à 150 g)
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
Till stekning
ca 2 msk smör
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
4 dl sylt
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri dryck. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1569 KJ / 375 kCal
Fett21.1 g
Salt0.69 g
Kolhydrater38.9 g
Protein6.6 g
Kommentarer