Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Pannkakssäckar

Pannkakssäckar är ett avancerat recept för dig som vill testa något nytt inom pannkaksvärlden! Pannkakssäckarna är matiga och mättande och innehåller bland annat köttfärs, minimajs och bostongurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Vispa samman äggen. Tillsätt mjölk och 2 1/2 dl vetemjöl och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt ytterligare 3 dl mjölk och 1/2 tsk salt. Smält 25 g margarin eller smör och häll det i pannkakssmeten.
  2. Grädda tunna pannkakor i pannkakslagg eller stekpanna. Lägg pannkakorna i en hög med en remsa smörgåspapper mellan så att de inte klibbar ihop.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn den med löken tills den är smulig och har fått fin färg.
  4. Dela minimajsen i mindre bitar. Blanda minimajs, bostongurka, chilisås och svartpeppar med den stekta köttfärsen. Fördela köttfärsröran på mitten av pannkakorna. Ta upp kanterna på pannkakorna och knyt om ett gräslöksstrå så att små knyten bildas.
  5. Pannkaksknytena kan serveras antingen kalla eller varma.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 1/2 burk minimajs (à 400 g)
  • 1/2 dl bostongurka
  • 1 dl chilisås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippa gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?