Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Betyg 4 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Lite nyttigare pannkakor med riven morot i smeten. Egen bärkompott och kvarg i stället för grädde och sylt är också sunda val. Än mer inbjudande blir de nygräddade pannkakorna med citronmeliss på toppen.

Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Ingredienser

4 portioner

Hallonkompott

1/2 dl vatten
1 msk socker
250 g frysta hallon

Pannkakor

1 morot
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
6 dl mjölk
2 msk smör till stekning

Till servering

2 dl kvarg (10%)
4 kvistar citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En kan ju också lära barn att inte se grönsaker som något osmakligt och därmed inte behöva "gömma" dom i "god" mat.

    Maja

Näringsvärde per portion

Energi1745 KJ / 418 kCal
Fett17 g
Salt1.1 g
Kolhydrater43 g
Protein20 g

Testa liknande recept

  • Grillad munk med hallon och blåbär
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mango med kvarg och kokostopping
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fruktig sushi på pannkaka
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad