Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannacotta med kokos

Är du sugen på något sött till efterrätt? Pannacotta är en fantastisk dessert som faller de flesta i smaken. Testa att smaksätta pannacottan med kokos för en riktigt len och söt smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vispgrädde, kokosmjölk och socker i en kastrull. Värm och låt den sjuda i 5 minuter. Rör då och då.
  2. Rör ut gelatinpulvret i vattnet. Rör ner blandningen i den varma kokosgrädden. Låt svalna något.
  3. Fördela i 10 små glas eller skålar (för 10 bufféport). Ställ dem i kylen i ett par timmar tills krämen stelnar.
  4. Servera med kokosnötsflagor och färsk frukt, t ex kaktusfrukt, melon, papaya och apelsin.

För alla

Pannacotta med kokos är fri från gluten och ägg men innehåller laktos.
Gör laktosfri: Använd laktosfria alternativ i stället för grädde, t ex Imat från Oatly eller den nya "gräddeprodukten" från Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • kokosnötsflagor eller lite riven kokos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?