Ananaspannkakor

5
3
Ananaspannkakor

Ananaspannkakor är en lyxig efterrätt och asiatisk läckerhet, som även kan avnjutas som brunch. Blanda och vispa mjöl, socker, salt, kokosmjölk, ägg och rostade kokosflingor till en slät smet som du steker i lite matfett. Stek sedan ananasen, strö över socker och servera!

Ananaspannkakor

Ingredienser

1 dl riven kokos
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 krm salt
400 ml kokosmjölk
2 ägg
smör eller margarin (till stekning av pannkakorna)
1 ananas
2 msk smör eller margarin
1/2 dl strösocker

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Redaktionen

2013-07-18

Hej Annica! Den andra hälften kan serveras till pannkakorna som tillbehör. Vi ska lägga till detta i texten.

Annica

2013-07-17

Hälften av kokosflingorna...den andra hälften var skall de in (Punkt 2)? På bilden är den en liten skål med någon form av kokos i, står inget om detta i receptet?

Annica

2013-07-17

Hälften av kokosflingorna...den andra hälften var skall de in (Punkt 2)? På bilden är den en liten skål med någon form av kokos i, står inget om detta i receptet?

Näringsvärde per portion

Energi 2428 KJ / 581 kCal
Fett 36.6 g
Kolhydrater 51.8 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden