Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ananaspannkakor

Ananaspannkakor är en lyxig efterrätt och asiatisk läckerhet, som även kan avnjutas som brunch. Blanda och vispa mjöl, socker, salt, kokosmjölk, ägg och rostade kokosflingor till en slät smet som du steker i lite matfett. Stek sedan ananasen, strö över socker och servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en torr och het stekpanna.
  2. Blanda mjöl, socker, salt och hälften av de rostade kokosflingorna i en bunke. Tillsätt kokosmjölken och äggen. Vispa till en slät smet.
  3. Stek pannkakor i matfettet i en stekpanna (ca 1/2 dl av smeten till varje pannkaka). Lägg dem på en tallrik och täck med en kökshandduk under tiden ananasen tillagas.
  4. Skär bort skalet av ananasen och skär den i klyftor. Skär även bort mittstocken från klyftorna.
  5. Stek ananasen gyllene runt om i matfettet på medelvärme. Strö över sockret och stek tills det har smält.
  6. Fördela ananasen och såsen från stekpannan på pannkakorna och servera med resten av kokosen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

  • 1 dl riven kokos
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 ägg
  • smör eller margarin (till stekning av pannkakorna)
  • 1 ananas
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2428 kJ / 581 kCal