Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Johannas fyrkantiga kokosbollar

Om du vill bjuda dina gäster på ett överraskande fika kan du prova dessa fyrkantiga kokosbollar, eller skumbollar, med rostad riven kokos. Det fluffiga skummet som stelnar i kylskåpet är ofattbart sött och gott och har en fin smak av vanilj i botten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta riven kokos i en stekpanna.
  2. Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund.
  3. Häll strösocker i en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig.
  4. Vispa äggvitor till hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner vaniljsocker.
  5. Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna. Häll i smeten och strö på resten av kokosen. Täck med plastfolie och låt stelna ett par timmar i kylen.
  6. Skär i bitar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 dl kokos
  • 1 msk gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 1 msk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan