Pannacotta med chokladsmak
![Pannacotta med chokladsmak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En underbara pannacotta full av chokladsmak som du tillreder några timmar för den ska serveras. Låt ingredienserna koka i några sekunder och häll sedan i portionsformar. Ställ pannacottan i kylen och dekorera gärna med ett gäng hallon före servering.
![Pannacotta med chokladsmak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
1 portion
1/2 dl gelésocker multi
1 dl havredryck choklad
1 dl ekologisk matlagningsbas (mjölkfri grädde)
1 tsk kakao
Till servering
hallon
För alla
Rätten är fri från mjölkprotein, laktos och ägg men innehåller havre.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Häll upp pannacottan i små portionsformar. Låt svalna ett par timmar i kylen. Stjälp upp desserten på tallrik och garnera med frukt och bär.
Har du lagat receptet?
Kommentarer