Mango- och yoghurtpannacotta
Pannacotta är en riktigt publikfriare när det kommer till desserter. Att den italienska gräddpuddingen är lätt att variera gör inte saken sämre. Mixa i lite mango och låt stelna i lutande glas. Fyll upp med en limesyrlig yoghurtpannacotta för extra snygg effekt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6 portioner
Mangopannacotta
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 blötlagda urkramade gelatinblad
250 g fryst tinad mango
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Yoghurtpannakotta
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet limeskal
2 blötlagda urkramade gelatinblad
2 dl turkisk yoghurt (10%)
Till servering
mango
myntablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2257 KJ / 540 kCal
Fett44 g
Salt0.07 g
Kolhydrater29 g
Protein8 g
Kommentarer
Yoghurt pannacottan var jättegod! Jag toppade den med en kula mangosorbet, som en ”äggula”. Kul efterrätt till Påsk!
Veronika
2024-03-29Lätt att göra, kom ihåg att den ska vila 2*2h. Det syrliga var gott och fräscht. Gjorde med mango enligt recept men hade i allt och sedan extra till garnering. Kan tänka mig att den är god med andra bär med. Kommer bli ett nytt favorit pannacottarecept.
Sara
2023-01-01Väl tilltagna portioner! Tyckte det kunde vara större smakskillnad mellan lagren, så ta med fördel med mango.
Emma
2021-09-18