Mango- och yoghurtpannacotta

Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
3
Mango- och yoghurtpannacotta

Pannacotta är en riktigt publikfriare när det kommer till desserter. Att den italienska gräddpuddingen är lätt att variera gör inte saken sämre. Mixa i lite mango och låt stelna i lutande glas. Fyll upp med en limesyrlig yoghurtpannacotta för extra snygg effekt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Mango- och yoghurtpannacotta

Ingredienser

6 portioner

Mangopannacotta

4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 blötlagda urkramade gelatinblad
250 g fryst tinad mango
1 1/2 msk färskpressad citronjuice

Yoghurtpannakotta

2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet limeskal
2 blötlagda urkramade gelatinblad
2 dl turkisk yoghurt (10%)

Till servering

mango
myntablad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Yoghurt pannacottan var jättegod! Jag toppade den med en kula mangosorbet, som en ”äggula”. Kul efterrätt till Påsk!

Veronika

2024-03-29

Lätt att göra, kom ihåg att den ska vila 2*2h. Det syrliga var gott och fräscht. Gjorde med mango enligt recept men hade i allt och sedan extra till garnering. Kan tänka mig att den är god med andra bär med. Kommer bli ett nytt favorit pannacottarecept.

Sara

2023-01-01

Väl tilltagna portioner! Tyckte det kunde vara större smakskillnad mellan lagren, så ta med fördel med mango.

Emma

2021-09-18

Näringsvärde per portion

Energi2257 KJ / 540 kCal
Fett44 g
Salt0.07 g
Kolhydrater29 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Driva på frusen älv
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangomousse
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polly Påsk pannacotta
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt
Betyg 4.6 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nutellapannacotta
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga