Mango- och yoghurtpannacotta

47
2
Mango- och yoghurtpannacotta

Pannacotta är en riktigt publikfriare när det kommer till desserter. Att den italienska gräddpuddingen är lätt att variera gör inte saken sämre. Mixa i lite mango och låt stelna i lutande glas. Fyll upp med en limesyrlig yoghurtpannacotta för extra snygg effekt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Mango- och yoghurtpannacotta

Ingredienser

6 portioner

Mangopannacotta

4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 blötlagda urkramade gelatinblad
250 g fryst tinad mango
1 1/2 msk färskpressad citronjuice

Yoghurtpannakotta

2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet limeskal
2 blötlagda urkramade gelatinblad
2 dl turkisk yoghurt (10%)

Till servering

mango
myntablad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Sara

2023-01-01

Lätt att göra, kom ihåg att den ska vila 2*2h. Det syrliga var gott och fräscht. Gjorde med mango enligt recept men hade i allt och sedan extra till garnering. Kan tänka mig att den är god med andra bär med. Kommer bli ett nytt favorit pannacottarecept.

Emma

2021-09-18

Väl tilltagna portioner! Tyckte det kunde vara större smakskillnad mellan lagren, så ta med fördel med mango.

Näringsvärde per portion

Energi 2257 KJ / 540 kCal
Fett 44 g
Salt 7 g
Kolhydrater 29 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden