Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Panna à la sardine

Ett snabblagat och enkelt recept på Panna à la sardine som tillagas i stekpanna. Du gör en omelettsmet och har i purjolök och tomat. När den stelnat garnerar du med sardiner och mjukost. Servera den härliga omeletten med hackad persilja och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg och vatten. Krydda med salt.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och tärna tomaten.
  3. Smält lite matfett i en stekpanna. Häll i omelettsmeten och låt den stelna något.
  4. Strössla över purjoringar och tomattärningar. Lyft lite i omelettsmeten under tiden så att all smet stelnar. Fördela sardiner ovanpå och klicka över mjukost.
  5. Servera med hackad persilja och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 ägg
  • 4 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tomat
  • smör eller margarin
  • 1 burk skinn- och benfria sardiner i tomat (à 125 g)
  • 100 g mjukost
  • hackad persilja
  • 1 purjolök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer