Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gubbröra på knäckebröd

Denna välsmakande och rustika gubbröra är lättlagad och passar lika bra på påskbordet som till kvällsfikat när som helst på året. Blanda hummeransjovis, sardiner i tomatsås, hårdkokta ägg, rökt kaviar och rödlök och servera gubbröran på knäckebröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gaffelmosa ihop alla ingredienser utom purjon. Smaka av röran med peppar, helst nymalen. Garnera med purjo.
  2. Låt gärna röran stå och "smaka ihop sig" en stund. Servera med knäckebröd.

Tips

Ett knäckebröd som mjuknat blir knaprigt igen efter ett par minuter i 200° ugnsvärme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk hummeransjovis (à 125 g)
  • 1 burk sardiner i tomatsås (à ca 100 g)
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 msk rökt kaviar
  • 1 finhackad rödlök
  • peppar
  • 3 cm purjolök eller finstrimlad knipplök
Lägg till i inköpslistan