Paneng Gai

Om du tycker om asiatiskt och smaken av curry så är Paneng Gai något du bör testa att laga till. Kyckling, purjolök, citrongräs, currypasta, fisksås, socker och kokosmjölk är allt du behöver för att laga till denna kryddiga rätt.

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stFantastiskt recept, lätt att laga och så j-a gott. Tummen upp!
Eva
Jag har använt mig av överskottet av citronmeliss en gång istället för citrongräs. Vill minnas att det bidrog med samma smak men det gick inte att äta direkt.
Malika
Hej Ulrika! Det finns i hyllan bland koloniala konserver. Annars får du prata med din handlare som kan ta hem. Vill du använda färskt citrongrä: Krossa ett färskt citrongräs med botten av en kastrull. Bind ihop det med en knut och koka med i grytan. Lycka till!
Ica-köket
Var i hela fridens namn får man tag på konserverat citrongräs? Inte i någon av alla mataffärer i min kommun (Kungälv) finns det att få tag på. Kan man ersätta det med något? Funkar "riktigt" citrongräs exempelvis? Och hur ska jag hantera det? Jag vet ju att det är lite speciellt...
Ulrika
Byter kyckling mot fläskfilé även buljongen byts ut mot kalvfond. Inget socker. Lime och vitkål blir jättegott och matigare.
Christin
jättegott. men jag gjorde lite annorlunda. hade i 2 kokosmjölk och 3 msk röd curry (kunde varit mer ändå). hade oxå i glasnudlar för att det skulle bli lite mer matigt och sockerärtor. Jättegott!Jag kom dock på nu att jag helt glömde bort sockret...men det behövdes verkligen inte.
Liza
Ett av de bättre Paneng gai-recept jag har provat, lite väl sött, kanske. Nästa gång blir det mer currypasta.
Maria
jättegott, fast är du känslig för stark mat så ta 1 msk currypasta istället för två
Linda
ja detta var ett riktigt succèrecept! supergott och enkelt!
Malin
Kan bara hålla med, supergott och mycket lättlagat och fort gick det att laga. Vi hade lime att pressa över och limechutney till och bröd förstås så att inget av den goda såsen gick till spillo!
Carina