Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Palsternackscurry

Palsternackscurry är en kryddig men ändå söt rätt med otroligt spännande smakkombinationer. Servera gärna palsternackscurryn med ris, russin och lite yoghurt. Exotiskt och jättegott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna palsternackorna. Fräs lök och palsternacka i olja i en traktörpanna. Strö över curry.
  2. Häll på grönsaksbuljongen. Låt koka under lock ca 5 min.
  3. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Blanda ner äpple och ärter i pannan. Låt koka ytterligare ca 5 min.
  4. Smaka av med farin, salt och peppar. Servera med nykokt jasminris, gärna blandat med lite russin och en klick yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 palsternackor
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 äpple
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 1/2 msk Brun Farin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port jasminris
  • russin
  • yoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?