Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Palsternacks- och ostsufflé

Palsternacks- och ostsufflé är en underbar rätt som du med fördel delar upp i vackra portionsformar före gräddning. Den rivna osten ger en härligt krämig smak som passar perfekt med palsternackan, curryn och koriandern. Avnjut med en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala palsternackorna och dela dem i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 min eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och mosa eller mixa dem. Låt moset svalna.
  3. Smält matfettet i en kastrull och strö över curryn. Fräs en kort stund och blanda i mjölet. Späd med mjölken under omrörning och låt koka 2-3 min. Ta kastrullen från spisen och rör i osten som får smälta.
  4. Blanda ner äggulorna, en i taget, tillsammans med palsternacksmoset och den hackade koriandern. Krydda med salt och peppar.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i smeten. Ta först hälften av äggvitorna.
  6. Smörj en stor eller 4 portionsformar. Skeda i sufflésmeten. Grädda sufflén ca 50 min, portionssuffléer ca 30 min.
  7. Servera genast, gärna med en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 palsternackor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost (cheddar eller Gruyère)
  • 3 ägg
  • 2 msk hackad färsk koriander (2 msk hackad motsvarar ca 1 tsk malen)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB