Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ett utsökt recept på pajskal i långpanna med italiensk touch. Du gör den härliga pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, körsbärstomater, pinjenötter, kronärtskocka, ricotta, pesto och parmaskinka. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Ingredienser
8 bitar
Pajskal
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4 1/2 msk vatten
Fyllning - ricotta & kronärtskocka
1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
4/5 dl pinjenötter
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
2 burkar ricottaost (à 250 g)
1 burk grön pesto (à ca 200 g)
5 ägg
2 dl mjölk
10 skivor parmaskinka
1/2 kruka basilika
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stPajdegen räckte till en halv långpanna om man inte gillar en pajbotten där plåten lyser igenom.
Jessica
Kan man frysa den hör?
Anna-klara
Hej Anna-Klara! Det bör gå bra men vänta med parmaskinkan och basilikan tills det är serveringsdags. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Anna. Vi har nu kollat upp detta med Buffé redaktionen och det stämmer det behövs inte någon extra äggstanning utan det räcker med fyllningen. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Ica-köket
hej - punkt 5, äggstanning: Behövs ej! annan äggstanning finns längre ner i receptet, under punkt 7 :)
Anna
Hej Emma! Pajen blir nog väldigt torr utan äggstanningen så vi skulle inte rekommendera att vara utan den.
Ica-köket
Ska man verkligen ha äggstanning också? Räcker det inte med fyllningen?
Emma
säkert vansinnigt dyr och för många ingredienser samt ett överflöd med kalorier. Inte skoj alls.
Gabriella
Jättegod paj; har gjort den flera gånger.
Maria
Toppenrecept som vi tillagat flera gånger. Jag byter ut körsbärstomater mot soltorkade tomater för mer smak. Det går fint att tillsätta rostad paprika, stekta kantareller eller annan svamp. Pinjenötterna kan med fördel bytas ut mot rostade solrosfrön om man man vill laga en "billigare" paj. Kanongott!
Susanne
Äggstanningen hör väl ihop med grundreceptet och behövs inte när man har denna fyllning. Jätte god paj!!!
Josefin