Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ett utsökt recept på pajskal i långpanna med italiensk touch. Du gör den härliga pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, körsbärstomater, pinjenötter, kronärtskocka, ricotta, pesto och parmaskinka. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4 1/2 msk vatten

Fyllning - ricotta & kronärtskocka

1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
4/5 dl pinjenötter
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
2 burkar ricottaost (à 250 g)
1 burk grön pesto (à ca 200 g)
5 ägg
2 dl mjölk
10 skivor parmaskinka
1/2 kruka basilika

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Pajdegen räckte till en halv långpanna om man inte gillar en pajbotten där plåten lyser igenom.

    Jessica

  • Kan man frysa den hör?

    Anna-klara

    Hej Anna-Klara! Det bör gå bra men vänta med parmaskinkan och basilikan tills det är serveringsdags. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Anna. Vi har nu kollat upp detta med Buffé redaktionen och det stämmer det behövs inte någon extra äggstanning utan det räcker med fyllningen. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    Ica-köket

  • hej - punkt 5, äggstanning: Behövs ej! annan äggstanning finns längre ner i receptet, under punkt 7 :)

    Anna

  • Hej Emma! Pajen blir nog väldigt torr utan äggstanningen så vi skulle inte rekommendera att vara utan den.

    Ica-köket

  • Ska man verkligen ha äggstanning också? Räcker det inte med fyllningen?

    Emma

  • säkert vansinnigt dyr och för många ingredienser samt ett överflöd med kalorier. Inte skoj alls.

    Gabriella

  • Jättegod paj; har gjort den flera gånger.

    Maria

  • Toppenrecept som vi tillagat flera gånger. Jag byter ut körsbärstomater mot soltorkade tomater för mer smak. Det går fint att tillsätta rostad paprika, stekta kantareller eller annan svamp. Pinjenötterna kan med fördel bytas ut mot rostade solrosfrön om man man vill laga en "billigare" paj. Kanongott!

    Susanne

  • Äggstanningen hör väl ihop med grundreceptet och behövs inte när man har denna fyllning. Jätte god paj!!!

    Josefin

Testa liknande recept

  • Parmarullar med olivkräm
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillad paprika med ricottaost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad