Paj på hallon och nektariner | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paj på hallon och nektariner

Ett mumsigt recept på paj med hallon och nektariner. Du gör en pajdeg av mjöl, salt, smör och crème fraiche och lägger i portionsformar. Fyll skalet med en fyllning av nektarin, hallon, ägg, socker, mjöl och crème fraiche. Servera som efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare tills de precis format sig till smulor.
  2. Fös ihop degen med fingrarna och tumma ut den smidiga degen i pajformar. Ställ formarna kallt en stund medan du värmer ugnen till 225°C.
  3. Förgrädda pajskalen i 10 minuter.
  4. Fyllning: Skär nektarinerna i tunna klyftor. Fördela all frukt vackert i formarna. Vispa ihop äggulor, socker, mjöl och crème fraiche. Slå det över frukten.
  5. Grädda pajerna i ca 30 minuter täckta med aluminiumfolie så att de inte bränns. Grädda i ytterligare 10 minuter utan folie så att pajerna får färg.
  6. Servera pajerna ljumma med glass eller vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 msk crème fraiche
Fyllning
  • 3 nektariner
  • 1 dl frysta hallon
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk crème fraiche
Lägg till i inköpslistan