Paj på hallon och nektariner

8
2
Paj på hallon och nektariner

Ett mumsigt recept på paj med hallon och nektariner. Du gör en pajdeg av mjöl, salt, smör och crème fraiche och lägger i portionsformar. Fyll skalet med en fyllning av nektarin, hallon, ägg, socker, mjöl och crème fraiche. Servera som efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999

Paj på hallon och nektariner

Ingredienser

4 portioner
3 1/3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
100 g smör
2 msk crème fraiche

Fyllning

3 nektariner
1 dl frysta hallon
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk crème fraiche

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Karin

2002-11-10

Var tog sockret vägen?

Karin

2002-11-10

Var tog sockret vägen?