Paj med vegobacon och tomatsallad
Varför gör man inte paj oftare? Speciellt när det finns deg som redan är färdig? Den behöver bara rullas ut över en form innan fyllningen läggs i. Här är det allt från marinerade kronärtskockor till härligt salt vegobacon! Pajen toppas med riven ost och pumpakärnor, och rätten avnjuts ihop med en tomatsallad som tillför en perfekt sötma och syra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
Paj
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
2 gula lökar
1 msk olja (från skockorna)
2 förp vegobacon (à 175 g)
250 g färsk pajdeg
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 dl riven ost (gärna folke)
1 dl pumpakärnor
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1 röd paprika
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3580 KJ / 855 kCal
Fett56 g
Salt5 g
Kolhydrater45 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej fy tusan,fick känslan av att stoppa hundmat i munnen
Alexandra
2022-05-11Mycket god paj som alla i familjen gillade. Det enda man kan klaga på var färgen, den blev dassigt grå. Tänker lägga till lite bladspenat i fyllningen nästa gång jag gör den, så blir den nog även en fröjd för ögat :-)
Therese
2021-05-27Tog bort vegobaconen och la i pesto samt solroskärnor i stället, blev så gott!
Sara
2021-05-27