Paj med varmrökt lax med hyvlad blomkål och pepparrot

Paj med varmrökt lax, hyvlad blomkål och pepparrot är perfekt som vardagsmiddag eller som matlåda – lika god varm som kall.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g varmrökt lax
150 g riven ost (t ex mozzarella)
Topping
400 g blomkål
1 citron (finrivet skal och juice)
2 tsk flytande honung
4 msk olivolja
timjan eller dill
1/2 - 1 dl riven pepparrot
Till servering
1 citron
2 dl crème fraiche
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3622 KJ / 865 kCal
Fett69 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer