Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paj med tre sorters lök

Härlig och matig paj med tre sorters lök som du tillagar när du har lite mer tid på dig. Pajens botten har en annorlunda och spännande smak av timjan och fyllningens fräscha smak av crème fraiche och Västerbottensost gör denna paj till en vinnare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman degingredienserna, utom vattnet, i en matberedare eller för hand. Droppa sedan i så mycket vatten att det blir en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 6 port), och ställ kallt i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Skiva rödlöken, gärna så att den fortfarande "hänger ihop". Skär salladslökarna mitt itu på längden och hacka gräslöken. Fräs rödlök och salladslök mjuk och glansig i olja på svag värme i en stekpanna.
  4. Blanda samman ost, crème fraiche och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg löken i pajskalet, strö över gräslök och häll på äggsmeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen stelnat. Kan serveras både ljummen och kall.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 6
Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 0,8 dl olivolja
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 5 msk kallt vatten
Fyllning
  • 1 rödlök
  • 3 salladslökar
  • 4 msk gräslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?