Paj med tre sorters lök

5
3
Paj med tre sorters lök

Härlig och matig paj med tre sorters lök som du tillagar när du har lite mer tid på dig. Pajens botten har en annorlunda och spännande smak av timjan och fyllningens fräscha smak av crème fraiche och Västerbottensost gör denna paj till en vinnare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Paj med tre sorters lök

Ingredienser

6 portioner

Deg

3 dl vetemjöl
2 krm salt
4/5 dl olivolja
1 msk hackad färsk timjan
5 msk kallt vatten

Fyllning

1 rödlök
3 salladslökar
4 msk gräslök
1 msk olivolja
1 dl riven Västerbottensost
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Maria

2010-12-19

Vi var förresten 4 personer som åt av pajen och då behövde vi en sallad och bröd till för att bli mätta.

Maria

2010-12-19

Eftersom jag tycker det lät tråkigt med bara lök i pajen så bytte vi ut gräslöken mot en förpackning halverade körsbärstomater istället, blev jättegott! Eftersom vi ville göra pajen vegansk så skippade vi ost creme fraiche ägg och hade istället bara i drygt en förpackning Sour Supreme och strösslade över ströbröd på toppen. Supergott!

Johan

2005-08-13

Överraskande god och billig paj. För er som har tvivel: smaka och se - denna paj är faktiskt värd att prövas! Nästa gång lägger jag nog i några tomatskivor för att höja smaken ytterligare.