Paj med tre sorters lök
Härlig och matig paj med tre sorters lök som du tillagar när du har lite mer tid på dig. Pajens botten har en annorlunda och spännande smak av timjan och fyllningens fräscha smak av crème fraiche och Västerbottensost gör denna paj till en vinnare.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
6 portioner
Deg
3 dl vetemjöl
2 krm salt
4/5 dl olivolja
1 msk hackad färsk timjan
5 msk kallt vatten
Fyllning
1 rödlök
3 salladslökar
4 msk gräslök
1 msk olivolja
1 dl riven Västerbottensost
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi var förresten 4 personer som åt av pajen och då behövde vi en sallad och bröd till för att bli mätta.
Maria
2010-12-19Eftersom jag tycker det lät tråkigt med bara lök i pajen så bytte vi ut gräslöken mot en förpackning halverade körsbärstomater istället, blev jättegott! Eftersom vi ville göra pajen vegansk så skippade vi ost creme fraiche ägg och hade istället bara i drygt en förpackning Sour Supreme och strösslade över ströbröd på toppen. Supergott!
Maria
2010-12-19Överraskande god och billig paj. För er som har tvivel: smaka och se - denna paj är faktiskt värd att prövas! Nästa gång lägger jag nog i några tomatskivor för att höja smaken ytterligare.
Johan
2005-08-13