Paj med plommonmarmelad

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
3
Paj med plommonmarmelad

Gör en charmerande paj med plommonmarmelad att servera till kaffet. Smaken blir extra angenäm av att du blandar ner lite smakrikt citronskal i marmeladen. Servera den vackra, svala pajen med grädde eller söt vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Paj med plommonmarmelad

Ingredienser

12 bitar
200 g  smör
400 g  vetemjöl (400 g motsvarar ca 7 dl)
200 g  socker (200 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
2   ägg
smör till formen
400 g  marmelad, t ex plommon, aprikos eller jordgubb
4/5 dl  vatten
finrivet skal av 1   citron
grädde eller vaniljglass till servering

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, välj laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Hur mycket marmelad blir det i dl

Ann-kristin

2023-09-19

Citronskalet gör marmeladen för sur tyckte jag.

Ola

2023-08-09

4/5 dl var ett dåligt måttvärde som lätt kan misstolkas. 0,8 ml hade varit mer begripligt.

Susanne

2022-03-10

Testa liknande recept

Plommonpaj med citron
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sviskonkompott
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga