Paj med plommonmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paj med plommonmarmelad

Gör en charmerande paj med plommonmarmelad att servera till kaffet. Smaken blir extra angenäm av att du blandar ner lite smakrikt citronskal i marmeladen. Servera den vackra, svala pajen med grädde eller söt vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i bitar. Blanda ihop mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt därefter äggen och blanda ihop till en deg. Låt vila 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kavla ut degen ca 1/2 cm tjock på mjölat underlag. Skär ut ca 15 stycken 1 cm breda remsor av degen (för 12 bitar). Spara dem till garnering.
  4. Tryck ut resten av degen i en smord ugnssäker pajform, ca 30 cm i diameter (för 12 bitar).
  5. Blanda marmeladen med vatten så att den inte torkar för mycket under tillagningen. Rör ner citronskalet.
  6. Bred ut marmeladen på bottnen. Lägg remsorna i kors över marmeladen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och servera ev med vispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, välj laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 200 g smör
  • 400 g vetemjöl (400 g motsvarar ca 7 dl)
  • 200 g socker (200 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
  • 2 ägg
  • smör till formen
  • 400 g marmelad, t ex plommon, aprikos eller jordgubb
  • 0,8 dl vatten
  • finrivet skal av 1 citron
  • ev grädde eller vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan