Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingcurry med tillbehör

Kycklingcurry med tillbehör är en härlig indisk gryta full av smaker. Den innehåller kyckling, lök, vitlök, ingefära, koriander, spiskummin, kajennpeppar, curry och grönsaksbuljong. Servera med ris kokat med gurkmeja och paprika och mango chutney.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka varje kyckling i 8 bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och bryn kycklingdelarna runt om. Lägg över dem i en gryta.
  3. Fräs lök och vitlök i resten av oljan. Tillsätt alla kryddorna och låt dem fräsa med 1 min. Lägg över lök och kryddor i grytan. Tillsätt buljongen och låt koka under lock ca 30 min.
  4. Koka ris med gurkmeja och röd och grön paprika i. Servera kycklingcurryn med riset, raita, mango chutney och chapati.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 färska eller tinade frysta kycklingar (à ca 1,2 kg)
  • 4 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 msk curry
  • 1 msk salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Till servering
  • ris
  • 1 msk gurkmeja
  • röd paprika
  • grön paprika
  • raita
  • mango chutney
  • chapatibröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer