Paj med grönsaker och räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paj med grönsaker och räkor

Denna vackra och läckra paj är fylld med räkor och goda grönsaker av alla de slag: zucchini, blomkål, paprika, sockerärtor, salladslök, rädisor, tomater och oliver. Servera räkpajen med en krämig fetaostsås, nybakat bröd och din favoritost.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med pajdegen. Blanda vetemjöl och havrekli. Skär det kalla smöret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut till en stor tjock rundel, slå in i plastfolie och låt ligga svalt minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Kavla ut ett degsjok så stort att det täcker ugnens långpanna och sticker upp längs kanten. Fodra kanten med folie så faller inte kanten ner.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta bort folien, sänk värmen till 175°C och grädda i ytterligare 10 minuter.
  5. Skölj och ansa grönsakerna. Dela blomkålshuvudet i buketter, hyvla zucchinin i breda band, strimla paprikan, dela salladslöken i mindre bitar. Dela rädisorna och körsbärstomaterna i halvor.
  6. Koka blomkålen, zucchinin, sockerärterna, paprikan samt löken någon minut. Häll av vattnet och spola med iskallt vatten tills grönsakerna har svalnat. Rensa räkorna. Fyll pajskalet med grönsaker och räkor. Dekorera med persiljeblad.
  7. Kör fårosten till mos i mixer. Pressa vitlöken och blanda snabbt ner yoghurten.
  8. Servera med bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl havrekli
  • 375 g smör
  • 1 1/2 dl iskallt vatten
Fyllning
  • 750 g oskalade räkor
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 små zucchini
  • 2 gula paprikor
  • 1 liten knippa salladslök
  • 200 g färska eller frysta sockerärtor
  • 1 liten knippa rädisor
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 1/2 dl svarta oliver
  • persiljekvistar
Sås
  • 300 g fetaost (grekisk eller bulgarisk)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan