Paella med kyckling och räkor

Betyg 3.9 av 5.168 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Paella med kyckling och räkor

Paella, den välkända spanska risrätten med saffran som både är färgstark och smakrik, en klar vinnare när gästerna är många. Paellan innehåller förutom riset bland annat kyckling, ärtor, paprika och räkor, en ljuvlig blandning av doft och smak.

Paella med kyckling och räkor

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
4 dl långkornigt eller annat valfritt ris
2 msk olja
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vitt vin
6 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
1 röd paprika
2 dl djupfrysta ärtor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
citronklyftor till servering

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Jättegott. Lage till Göl salami korv med vitlök.... Kirsten

    Kirsten

  • Härlig rätt och lätt att göra. Tack

    Eva

  • Jag lade till en burk med körsbärstomater och en ytterligare paprika. Blev jättegott.

    Anna

  • Man skulle aldrig blanda kött och skaldjur*

    Karl

  • Jag tycker såklart det är kul att man vill försöka göra varianter på spanska maträtter men nej, det är inte Paella. Paella gör man inte såhär och man skulle alla blanda kött och skaldjur i en riktig Paella. Paella kommer ifrån Valencia och originalreceptet består av kyckling, kanin, ”garrafon” (en stor vit böna) och ”bachoqueta” som är liknande sockerärtor. Snälla, kalla det något annat, typ ris med kyckling och räkor på spanskt vis eller något men Paella är det inte. Det handlar om att respektera matkultur.

    Karl

  • Använder alltid risotto ris, blir toppen!

    Gunnar

  • Lägger alltid i saffran m löken att puttra, ger mer färg till riset👍

    Gunnar

    Hej Gunnar! Tack för dina tips. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej, med långkornigt ris blir detta recept torrt och inte alls som det är tänkt. OBS viktigt att använda rundkornigt ris. Paella skall vara en krämig risrätt.

    Urban

  • Receptet för åtta personer är lagom för fem!

    Elin

    Hej Elin! Ja du har rätt det är lite lite mat för 8 personer, vi har uppdaterat receptet till att räcka för 6 port. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Supergott! Det gör vi igen. Tog Avoarisris.

    Camilla

Testa liknande recept

  • Puffat paellaris
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och musslor
    Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och kungsräkor
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och chorizo
    Betyg 4 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och skaldjur
    Betyg 4.3 av 5.217 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad