Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paella i lergryta

Paella är en klassisk spansk maträtt. I Paella i lergryta har du kyckling, skinka, vitlök, lök, paprika, saffran, tomater, ris, räkor, musslor och ärtor. En spännande rätt som serveras med bröd till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina djupfryst kyckling enligt förpackningens anvisningar, eller i mikrovågsugn.
  2. Lägg grytan i vatten 10-15 min.
  3. Stycka kycklingen i 8-12 bitar (för 8 port). Gnid in dem med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Skär skinkan i små tärningar. Skala och hacka de båda löksorterna. Skölj paprikan, ta bort kärnorna och skär paprikan i ringar.
  5. Häll tomaterna med spadet, riset och vattnet i grytan. Lägg i skinka, lök, paprika och saffran. Rör om och lägg kycklingbitarna överst.
  6. Lägg locket på grytan. Ställ den på gallret i nedre delen av den kalla ugnen. Sätt värmen på 200°C. Låt grytan stå ca 1 1/4 timme eller tills köttet lossnar lätt från benen.
  7. Skala räkorna. Rör ner dem och musslorna. Tillsätt ärterna. Ta med musselspadet om grytan ser torr ut. Låt den stå ytterligare 10-15 min.
  8. Bjud sprödvärmt vitt bröd till.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kyckling (à ca 1 kg)
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm citronpeppar eller svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 200 g rökt skinka i bit
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 1 1/2 påsar saffran (à 1/2 g)
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 3 dl långkornigt ris
  • 4 1/2 dl vatten
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk musslor i vatten (à 225 g)
  • 1 pkt frysta ärter (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?