Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pacific rim-sallad

Förträfflig sallad med mörstekt lammfilé, jordnötter och chili. Stek köttet i olja ett par minuter per sida och låt det svalna av. Skiva filén och häll över dressingen tillsammans med nötterna - du är nu redo att servera en fräsch pacific rim-sallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av det yttersta skalet av 3 limefrukter (för 8 port). Finstrimla skalet. Lägg det i en skål.
  2. Dela samtliga lime och pressa ner saften. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Blanda chili, ev fisksås, soja och socker med limesaften. Rör om tills sockret har lösts upp.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det sedan i het stekpanna i lite matolja i max 2 minuter på varje sida. Låt det sedan vila ett par minuter.
  4. Strimla löken fint. Skiva lammfilén tunt och lägg över i en skål. Häll över dressingen, löken, myntan och jordnötterna. Salta och peppra. Blanda väl.
  5. Fördela salladen i portionsskålar och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 8
  • saft från 8 limesaft (saft från 8 lime motsvarar ca 2 1/2 dl limesaft)
  • 1 grön chilifrukt
  • ev 1 tsk asiatisk fisksås
  • 1 tsk soja
  • 4 tsk råsocker
  • 800 g putsad lammfilé (alt kyckling- eller fläskfilé)
  • matolja till stekning
  • 8 schalottenlökar (eller sticklökar)
  • 2 dl grovhackade myntablad
  • 2 dl hackade rostade jordnötter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?