Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chèvrefylld lammfilé

Denna chèvrefyllda lammfilé bjuder på fantastiskt goda smakkombinationer och passar utmärkt att servera vid ett festligare tillfälle. Fyll lammfiléerna med getoströran med avokado och basilika, grilla några minuter och servera med kryddig tomatröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka chèvre, avokado, basilika och vitlök. Blanda detta med övriga ingredienser till fyllningen.
  2. Dela lammfiléerna på mitten, men skär inte igenom helt. Fyll filéerna med ostblandningen. Fäst med tandpetare.
  3. Tomatröran kan göras i förväg om man vill. Finhacka tomat och purjolök. Blanda med samtliga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Grilla lammfiléerna ca 2 minuter på vardera sidan tills de fått jämn och fin färg. Servera tillsammans med tomatröran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar lammfilé (à ca 150 g)
Fyllning
  • 100 g chèvreost (getost)
  • 1/2 avokado
  • 2 msk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Tomatröra
  • 4 tomater
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk sweet chili
  • 1/2 krm spiskummin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?