Chèvrefylld lammfilé

Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
6
Chèvrefylld lammfilé

Denna chèvrefyllda lammfilé bjuder på fantastiskt goda smakkombinationer och passar utmärkt att servera vid ett festligare tillfälle. Fyll lammfiléerna med getoströran med avokado och basilika, grilla några minuter och servera med kryddig tomatröra.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Chèvrefylld lammfilé

Ingredienser

4 portioner
4 bitar lammfilé (à ca 150 g)

Fyllning

100 g chèvre (getost)
1/2 avokado
2 msk basilika
2 vitlöksklyftor
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tomatröra

4 tomater
1/2 purjolök
1 msk sesamolja
2 msk sweet chili
1/2 krm spiskummin
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och enkelt att tillaga. Tomatröran kan man dock skippa, det är så många goda smaker ändå!

Elin

2005-10-17

Även jag tog fläskfilé, och eftersom jag inte hade några trästickor så lindade jag bacon runt om och stekte i ugnen - gott!

Karin

2005-04-18

Jag hade fläskfile istället för lamm och det blev jättegott iaf!! Rekommenderas varmt!

Maria

2004-12-02

Testa liknande recept

Bakade rödbetor med getost & valnötter
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvre chaud - chèvretoast
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre chaud pesto
Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvrerulle med fikon
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga