Lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise
En festlig måltid finner du i denna lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise. Den lite syrliga bulgurn och lena bearnaisen med morot, vitvinsvinäger och dragon passar utmärkt till den stekta, möra lammfilén och en grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g lammfilé
1 msk smör
1 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 kvistar rosmarin
rivet eller hackat skal av 1 citron
salt
nymalen svartpeppar
Citronbulgur
1 1/2 dl bulgur
5 dl vatten
1 1/2 msk konc grönsaksfond
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad bladpersilja
1 msk olivolja
Morotsbearnaise
4 morötter (à ca 100 g)
5 - 6 färska dragonkvistar
1/2 dl vitvinsvinäger
75 g rumsvarmt smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står så här: 4 morötter (à ca 100 g). Jag blev mycket konfunderad. Det betyder 400 g totalt – är det vad som avses?
Birgitta
2020-11-12Hej Birgitta! Helt rätt, det ska vara 400 g morötter (för 4 portioner). Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-12Jag är jättebesviken på morotsbearnaisen. Den smakade mest morotspuré med dragonsmak. Tråkigt
Ulla
2010-11-29Morotsbearnaisen var pricken över i:et. Den lite söta morotsröran matchade den mer syrliga bulguren perfekt. Kan säkert även göras lite billigare med fläskfilé.
Ralf
2010-11-19