Lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise

Betyg 3.3 av 5.
48 personer har röstat
3
Lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise

En festlig måltid finner du i denna lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise. Den lite syrliga bulgurn och lena bearnaisen med morot, vitvinsvinäger och dragon passar utmärkt till den stekta, möra lammfilén och en grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g lammfilé
1 msk smör
1 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 kvistar rosmarin
rivet eller hackat skal av 1 citron
salt
nymalen svartpeppar

Citronbulgur

1 1/2 dl bulgur
5 dl vatten
1 1/2 msk konc grönsaksfond
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad bladpersilja
1 msk olivolja

Morotsbearnaise

4 morötter (à ca 100 g)
5 - 6 färska dragonkvistar
1/2 dl vitvinsvinäger
75 g rumsvarmt smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Det står så här: 4 morötter (à ca 100 g). Jag blev mycket konfunderad. Det betyder 400 g totalt – är det vad som avses?

Birgitta

2020-11-12

Hej Birgitta! Helt rätt, det ska vara 400 g morötter (för 4 portioner). Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-12

Jag är jättebesviken på morotsbearnaisen. Den smakade mest morotspuré med dragonsmak. Tråkigt

Ulla

2010-11-29

Morotsbearnaisen var pricken över i:et. Den lite söta morotsröran matchade den mer syrliga bulguren perfekt. Kan säkert även göras lite billigare med fläskfilé.

Ralf

2010-11-19

Testa liknande recept

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sensommarens godaste bulgursallad
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kofte med frukt och nötter i tomatsås
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiff med bulgursallad, brie och grillad paprika
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgur med linser ”Mujadara”
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 60 min att tillaga