Oxsvansragu

Ett fantastiskt recept på lyxig oxsvansragu. Du gör ragun av bland annat morot, rotselleri, purjolök, vitlök, oxsvans, vinäger och sherry. Aptitligt och mättande.

Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar 250 g)
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 kg oxsvans i bitar
1 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
ca 1 1/3 l vatten
15 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
1 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 msk tomatpuré
1 - 2 lagerblad
4 msk konc oxfond
1/2 dl sherry
2 msk maizenaredning
2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
02:30:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stEn kulinarisk höjdpunkt i höstmörkret! Utsökt!!! Man behöver inte vara så exakt på ingredienserna. Man kan med fördel utöka med mer vitlök, vitpeppar- och kryddpeppar och vara generös purjolök och morötter. Fungerar utmärkt som fine-dining med pressad potatis, rödbetor och sovkerärter. Bon appetit! Peter Olofson
Peter
Ska grönsakerna stekas och koka med hela tiden?
Cathrine
Hej Cathrine! Ursäkta att det var otydligt skrivet. Nu har vi uppdaterat när allt ska i. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
En mycket god rätt som jag rekommenderar, lätt att laga, går bra att frysa in
Bertil