Oxsvansragu
Ett fantastiskt recept på lyxig oxsvansragu. Du gör ragun av bland annat morot, rotselleri, purjolök, vitlök, oxsvans, vinäger och sherry. Aptitligt och mättande.
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar 250 g)
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 kg oxsvans i bitar
1 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
ca 1 1/3 l vatten
15 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
1 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 msk tomatpuré
1 - 2 lagerblad
4 msk konc oxfond
1/2 dl sherry
2 msk maizenaredning
2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En kulinarisk höjdpunkt i höstmörkret! Utsökt!!! Man behöver inte vara så exakt på ingredienserna. Man kan med fördel utöka med mer vitlök, vitpeppar- och kryddpeppar och vara generös purjolök och morötter. Fungerar utmärkt som fine-dining med pressad potatis, rödbetor och sovkerärter. Bon appetit! Peter Olofson
Peter
2022-10-15Ska grönsakerna stekas och koka med hela tiden?
Cathrine
2018-09-27Hej Cathrine! Ursäkta att det var otydligt skrivet. Nu har vi uppdaterat när allt ska i. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-02En mycket god rätt som jag rekommenderar, lätt att laga, går bra att frysa in
Bertil
2015-03-26