Oxsvansragu

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
4
Oxsvansragu

Ett fantastiskt recept på lyxig oxsvansragu. Du gör ragun av bland annat morot, rotselleri, purjolök, vitlök, oxsvans, vinäger och sherry. Aptitligt och mättande.

Oxsvansragu

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar 250 g)
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 kg oxsvans i bitar
1 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
ca 1 1/3 l vatten
15 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
1 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 msk tomatpuré
1 - 2 lagerblad
4 msk konc oxfond
1/2 dl sherry
2 msk maizenaredning
2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

En kulinarisk höjdpunkt i höstmörkret! Utsökt!!! Man behöver inte vara så exakt på ingredienserna. Man kan med fördel utöka med mer vitlök, vitpeppar- och kryddpeppar och vara generös purjolök och morötter. Fungerar utmärkt som fine-dining med pressad potatis, rödbetor och sovkerärter. Bon appetit! Peter Olofson

Peter

2022-10-15

Ska grönsakerna stekas och koka med hela tiden?

Cathrine

2018-09-27

Hej Cathrine! Ursäkta att det var otydligt skrivet. Nu har vi uppdaterat när allt ska i. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-10-02

En mycket god rätt som jag rekommenderar, lätt att laga, går bra att frysa in

Bertil

2015-03-26

Testa liknande recept

Wokade rotfrukter med curryquorn
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiligryta med bönor och bacon
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brunsås
Betyg 4.1 av 5.
933 personer har röstat
Under 15 min att tillaga