Oxsvansragu

4
4
Oxsvansragu

Ett fantastiskt recept på lyxig oxsvansragu. Du gör ragun av bland annat morot, rotselleri, purjolök, vitlök, oxsvans, vinäger och sherry. Aptitligt och mättande.

Oxsvansragu

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar 250 g)
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 kg oxsvans i bitar
1 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
ca 1 1/3 l vatten
15 vitpepparkorn
8 kryddpepparkorn
1 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 msk tomatpuré
1 - 2 lagerblad
4 msk konc oxfond
1/2 dl sherry
2 msk maizenaredning
2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Peter

2022-10-15

En kulinarisk höjdpunkt i höstmörkret! Utsökt!!! Man behöver inte vara så exakt på ingredienserna. Man kan med fördel utöka med mer vitlök, vitpeppar- och kryddpeppar och vara generös purjolök och morötter. Fungerar utmärkt som fine-dining med pressad potatis, rödbetor och sovkerärter. Bon appetit! Peter Olofson

Cathrine

2018-09-27

Ska grönsakerna stekas och koka med hela tiden?

Redaktionen ICAse

2018-10-02

Hej Cathrine! Ursäkta att det var otydligt skrivet. Nu har vi uppdaterat när allt ska i. Lycka till! Hälsningar Michelle

Bertil

2015-03-26

En mycket god rätt som jag rekommenderar, lätt att laga, går bra att frysa in