Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
4.8Världens godaste
Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter

Ingredienser

4 portioner

Sojamajonnäs

1 litet ägg
2 msk japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
2 dl neutral olja
1 tsk finriven färsk ingefära
10 cm rättika
250 g oxfilé
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • jättegott

    Torbjörn

Näringsvärde per portion

Energi1380 KJ / 329 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Helstekt pepparfilé
    Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Oxfilé med sparris- och hummersmör
    Betyg 3.1 av 5.156 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med getost & vinsås
    Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé
    Betyg 4.1 av 5.213 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad