Oxfilé med tagliatelle och rödvinssås

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
2
Oxfilé med tagliatelle och rödvinssås

Här är ett riktigt höjdarrecept på oxfilé med tagliatelle och rödvinsås. Lyxigt och förtjusande gott, ett recept som definitivt måste testas. Rätten tar lite tid att göra och passar därför väldigt bra som helgmiddag eller till festligare tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998

Oxfilé med tagliatelle och rödvinssås

Ingredienser

6 portioner
1 kg oxfilé (helst mittbit)
salt
peppar

Tagliatellegrönsaker

400 g tagliatelle (gärna i olika färger)
2 stora morötter
400 g champinjoner
1 schalottenlök
1 tsk olja (gärna tryffelolja)
1 msk vetemjöl
3 msk vitt portvin
2 dl crème fraiche
salt
peppar

Rödvinssås

3 dl rött vin
1/2 dl vatten
4 msk kalvfond (på flaska)
2 lagerblad
1 tsk brun farin
10 vitpepparkorn
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 tsk majsstärkelse
2 msk rött vin till redning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

rövinssåsen är jättegod! vi tog utskuren biff,det blev också bra,rödvinsåsen går med fördel att använda till andra rätter också!!!!!!!!!

Eva

2006-01-06

Jag skar oxfilén i 4 cm tjocka bitar. Pepprade runt om och lät de stå och dra ett tag. Stekte dem hastigt till lagom färg i stekpannan, saltade efteråt och lät dem sedan mogna 15 minuter i 125 gradig ugn. Kan varmt rekommendera sydamerikansk oxfilé, mycket fint kött

Mari

2003-11-09

Testa liknande recept

Oxfilépasta
Betyg 4.4 av 5.
117 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
92 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Filégryta med lök och svamp
Betyg 3.6 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med sparris- och hummersmör
Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat
Under 60 min att tillaga