Oxfilé med tagliatelle och rödvinssås
Här är ett riktigt höjdarrecept på oxfilé med tagliatelle och rödvinsås. Lyxigt och förtjusande gott, ett recept som definitivt måste testas. Rätten tar lite tid att göra och passar därför väldigt bra som helgmiddag eller till festligare tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998
Ingredienser
6 portioner
1 kg oxfilé (helst mittbit)
salt
peppar
Tagliatellegrönsaker
400 g tagliatelle (gärna i olika färger)
2 stora morötter
400 g champinjoner
1 schalottenlök
1 tsk olja (gärna tryffelolja)
1 msk vetemjöl
3 msk vitt portvin
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Rödvinssås
3 dl rött vin
1/2 dl vatten
4 msk kalvfond (på flaska)
2 lagerblad
1 tsk brun farin
10 vitpepparkorn
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 tsk majsstärkelse
2 msk rött vin till redning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
rövinssåsen är jättegod! vi tog utskuren biff,det blev också bra,rödvinsåsen går med fördel att använda till andra rätter också!!!!!!!!!
Eva
2006-01-06Jag skar oxfilén i 4 cm tjocka bitar. Pepprade runt om och lät de stå och dra ett tag. Stekte dem hastigt till lagom färg i stekpannan, saltade efteråt och lät dem sedan mogna 15 minuter i 125 gradig ugn. Kan varmt rekommendera sydamerikansk oxfilé, mycket fint kött
Mari
2003-11-09