Oxfilé med pepparsås och haricots verts

Oxfilé eller biff med pepparsås är en variant på steak au poivre, en fransk klassiker som aldrig slår fel. Saftigt stekt oxfilé serveras med en pepprig gräddsås smaksatt med cognac, tillsammans med krispiga haricots verts och valfritt potatistillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Ingredienser
6 portioner
900 g biff eller oxfilé i bit
6 vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk smör
1 1/2 msk olivolja
6 kvistar färsk timjan
Sås
1 - 1 1/2 msk hela svartpepparkorn
3 schalottenlökar
2 msk smör
1 1/2 dl cognac
1 tsk flytande kalvfond
3 dl vispgrädde
Haricots verts
450 g färska haricots verts (bönor)
25 g smör
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stJättegott!!
Josefin
Jättegott och mycket uppskattat på nyårsafton!
Mikael
Supergott. Uppskattades av alla middagsgästerna.
Lars-erik
Såsen blev en katastrof, det blev en spritsås. Kollade andra pepparsåser, och då verkar det vara matskedar istället för deciliter sprit.
Gunnar
Såsen var väldigt god men köttet blev tyvärr ingen höjdare. Tror att vi hade otur med köttbiten för smaken var god men det blev segt.
Pernilla
Ska det verkligen vara 1,5 dl cognac? Smakade väldigt mycket sprit!
Jesper