Oxfärsbiffar kryddade med enbär och timjan, löksky och stompade rotfrukter

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Oxfärsbiffar kryddade med enbär och timjan, löksky och stompade rotfrukter

Stadiga oxfärsbiffar kryddade med enbär och timjan. Till dina oxbiffar tillagar du ett rotfruktsstomp av potatis, morot och persiljerot. Servera tillsammans med en ljuvlig sky av lök och grädde. Smaklig måltid.

Oxfärsbiffar kryddade med enbär och timjan, löksky och stompade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
600 g  finmald nötfärs
1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
salt
1   ägg
30   blad plockad timjan
1 tsk  rostade stötta enbär
1/2   gul lök
300 g  mjölig potatis
200 g  morot
200 g  persiljerot
50 g  smör

Sås

2   rödlökar
1 dl  grädde
1 dl  mjölk
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nötfärsbiffar med kål och äpple
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Köfte med morots- och mandelsallad
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persiljebiffar med morotstzatziki
Betyg 3.1 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga