Paprikasallad med basilikabiffar

10
1
Paprikasallad med basilikabiffar

En rejäl, matig måltid med härliga smaker från bland annat basilika, ajvar relish, vitlök och paprika. Paprikasallad med basilikabiffar tillagas på cirka 45 minuter och de köttiga biffarna, av nötfärs, ägg och cottage cheese, mättar rejält tillsammans med smakrik paprikasallad och ugnsrostade potatishalvor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013

Paprikasallad med basilikabiffar

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt och peppar

Basilikabiffar

1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1 1/2 dl cottage cheese
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk olja
1 gul paprika
1 röd paprika
1 dl ajvar relish

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: uteslut cottage cheesen.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Lämna några paprikabitar utan ajvar om några små inte tycker om det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Patrick

2015-03-21

Ajvar och paprika skapar en intressant kombination. Gott och lätt att göra. /Karolina

Näringsvärde per portion

Energi 2485 KJ / 595 kCal
Fett 26.2 g
Kolhydrater 48.1 g
Protein 38.3 g
Läs mer om näringsvärden