Paprikasallad med basilikabiffar

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
1
Paprikasallad med basilikabiffar

En rejäl, matig måltid med härliga smaker från bland annat basilika, ajvar relish, vitlök och paprika. Paprikasallad med basilikabiffar tillagas på cirka 45 minuter och de köttiga biffarna, av nötfärs, ägg och cottage cheese, mättar rejält tillsammans med smakrik paprikasallad och ugnsrostade potatishalvor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013

Paprikasallad med basilikabiffar

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1 msk  olivolja
salt och peppar

Basilikabiffar

1/2   kruka basilika
1   vitlöksklyfta
ca 500 g  nötfärs
1 1/2 dl  cottage cheese
2   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1/2 msk  olja
1   gul paprika
1   röd paprika
1 dl  ajvar relish

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: uteslut cottage cheesen.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Lämna några paprikabitar utan ajvar om några små inte tycker om det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Ajvar och paprika skapar en intressant kombination. Gott och lätt att göra. /Karolina

Patrick

2015-03-21

Näringsvärde per portion

Energi2485 KJ / 595 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater48.1 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

Nannes heta skinkmacka
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttbullswraps
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantareller med getost och cottage cheese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cottage cheese med blodapelsin, druvor och sesamkakor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nachochips med avokado-cottage cheese
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga