Paprikasallad med basilikabiffar
En rejäl, matig måltid med härliga smaker från bland annat basilika, ajvar relish, vitlök och paprika. Paprikasallad med basilikabiffar tillagas på cirka 45 minuter och de köttiga biffarna, av nötfärs, ägg och cottage cheese, mättar rejält tillsammans med smakrik paprikasallad och ugnsrostade potatishalvor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
Basilikabiffar
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1 1/2 dl cottage cheese
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk olja
1 gul paprika
1 röd paprika
1 dl ajvar relish
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: uteslut cottage cheesen.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Lämna några paprikabitar utan ajvar om några små inte tycker om det.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2485 KJ / 595 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater48.1 g
Protein38.3 g
Kommentar
Ajvar och paprika skapar en intressant kombination. Gott och lätt att göra. /Karolina
Patrick
2015-03-21