Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Oxbringa med rödlökskompott

Utmärkt recept på oxbringa som passar lika bra till söndagsmiddagen som till vardagsmiddagen. Oxbringa med rödlökskompott är en härligt god köttbit med en perfekt kompott av rödlök, äpplen och rödvinsvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och halvera lökarna. Skiva dem. Stek löken glansig i oljan.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Låt dem steka med en stund.
  3. Häll över socker och vinäger. Låt koka ihop. Servera med tunna skivor rimmad oxbringa som värmts i kokbuljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 2 äpplen
  • 2 msk socker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 400 g skivor kokt rimmad oxbringa
Lägg till i inköpslistan