Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen

Detta långkok på rimmad oxbringa tar en stund att göra men är så väl värt det! Låt det möra köttet kallna och gör din mumsiga surkål och de syrliga, stekta äpplena. Bräck oxbringan och servera direkt med surkål, äpplen, potatis och len senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka oxbringan i rikligt med vatten ca 3 timmar. En stekgaffel nerstucken i köttet ska gå att snurra ett varv när bringan är färdigkokt. Lägg den kokta bringan i en form, lägg en ungefär lika stor form ovanpå bringan, lägg någonting tungt i den övre formen för att pressa bringan. Låt den kallna.
  2. Skala och skiva löken. Stek den i hälften av matfettet, fräs med kummin och tillsätt sedan surkålen, lagerblad, matlagningsvin och buljong. Koka sakta under lock 30-40 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i resterande matfett i ca 2 minuter, strö över socker mot slutet.
  4. Skiva och bräck oxbringan i lite av oljan i en het stekpanna. Servera oxbringa med surkål, stekta äpplen, kokt potatis och dijonsenap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 1/2 kg rimmad oxbringa
  • 2 lökar
  • 4 msk smör eller margarin
  • 2 tsk grovmalen kummin
  • 1 burk surkål (à ca 500 g)
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 3 röda äpplen
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olja
Till servering
  • potatis
  • dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4117 kJ / 984 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden