Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen

Detta långkok på rimmad oxbringa tar en stund att göra men är så väl värt det! Låt det möra köttet kallna och gör din mumsiga surkål och de syrliga, stekta äpplena. Bräck oxbringan och servera direkt med surkål, äpplen, potatis och len senap.

Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg rimmad oxbringa
2 lökar
4 msk smör eller margarin
2 tsk grovmalen kummin
1 burk surkål (à ca 500 g)
1 lagerblad
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
peppar
3 röda äpplen
1 tsk socker
1 msk olja

Till servering

potatis
dijonsenap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4117 KJ / 984 kCal
Fett62.8 g

Testa liknande recept

Reuben sandwich
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvgulasch med paprika och surkål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och senapsgratinerad falukorv med surkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surkål med äpple och salladslök
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga