Överbakad torsk med tomatkompott

Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Överbakad torsk med tomatkompott

Ett fantastiskt recept på torsk med tomatkompott som passar perfekt att servera till vardag eller fest. Du behöver bland annat torskfilé, pesto, tomat och vitlök. Gott att servera med pressad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Överbakad torsk med tomatkompott

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé eller sej eller hoki (eventuella ben borttagna)
50 g smör + extra till stekning
1 dl ströbröd
5 msk pestosås (burk/flaska)
1 äggula
4 tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk socker
3 msk rödvinsvinäger
vatten eller vitt vin
salt
peppar

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
00:02:00
00:20:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott med den söt sura smaken på tomatkompotten.

    Anneli

  • Pressad vitlöksklyfta i peston och ett par extra klyftor i tomatkompotten samt citronpeppar på torsken är plusvärden

    Anders

  • En vitlöksklyfta i peston lyfter

    Sven

Testa liknande recept

  • Thailändsk fisksoppa
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med thaismak
    Betyg 4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk i kaviarsås
    Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad