Ostpiroger

16
4
Ostpiroger

Ostpiroger är underbart frestande och matiga piroger med en fyllning av mozzarellaost, skinka och svarta oliver. Pirogerna serveras med en sallad på olika salladssorter, stjälkselleri, äpple och gurka.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Ostpiroger

Ingredienser

4 portioner
1/2 pkt jäst (à 25 g)
1 dl solrosolja
1 krm salt
6 dl vetemjöl
200 g kokt skinka
300 g mozzarella
15 kärnfria svarta oliver
ägg för pensling

Till servering

sallad
stjälkselleri
äpple
gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Malin

2019-02-13

*1.5 dl

Malin

2019-02-13

Saknar mått på vattnet. Tog 2.5 dl som de tipsade om nedan vilket blev bra. Annars supergoda!

Anna

2008-02-15

Goda piroger och bra deg som var "brödig" med lite fras. Dock gjorde jag annan fyllning med köttfärs, lök och svamp vilket funkade jättebra. Vattenmått hade vart bra i receptet, tog 1,5 dl vatten - tack för tipset Andreas!