Ostpiroger
Ostpiroger är underbart frestande och matiga piroger med en fyllning av mozzarellaost, skinka och svarta oliver. Pirogerna serveras med en sallad på olika salladssorter, stjälkselleri, äpple och gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997
Ingredienser
4 portioner
1/2 pkt jäst (à 25 g)
1 dl solrosolja
1 krm salt
6 dl vetemjöl
200 g kokt skinka
300 g mozzarella
15 kärnfria svarta oliver
ägg för pensling
Till servering
sallad
stjälkselleri
äpple
gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
*1.5 dl
Malin
2019-02-13Saknar mått på vattnet. Tog 2.5 dl som de tipsade om nedan vilket blev bra. Annars supergoda!
Malin
2019-02-13Goda piroger och bra deg som var "brödig" med lite fras. Dock gjorde jag annan fyllning med köttfärs, lök och svamp vilket funkade jättebra. Vattenmått hade vart bra i receptet, tog 1,5 dl vatten - tack för tipset Andreas!
Anna
2008-02-15