Ostpiroger | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Ostpiroger

Ostpiroger är underbart frestande och matiga piroger med en fyllning av mozzarellaost, skinka och svarta oliver. Pirogerna serveras med en sallad på olika salladssorter, stjälkselleri, äpple och gurka.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt solrosolja, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  2. Skär skinka och mozzarellaost i tärningar. Hacka oliverna.
  3. Ta upp degen och arbeta den till en bulle. Kavla ut till en tunn platta. Ta med mått ut rundlar ca 15 cm. Fördela skink-, ost- och olivfyllning på varje.
  4. Pensla kanterna med lite vatten. Vik upp mot mitten. Ställ pirogerna på plåt och låt jäsa ca 10 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225°C, ca 20 minuter.
  5. Till servering: Servera till en sallad på olika salladssorter, stjälkselleri, äpple och gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 pkt jäst (à 25 g)
  • 1 dl solrosolja
  • 1 krm salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 200 g kokt skinka
  • 300 g mozzarellaost
  • 15 kärnfria svarta oliver
  • ägg för pensling
Till servering
  • sallad
  • stjälkselleri
  • äpple
  • gurka
Lägg till i inköpslistan