Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ostpaj som tilltugg

Ostpaj som tilltugg är gudomligt för ostälskaren. Prästost eller västerbottensost är perfekta i pajen. Ostpajen är mycket angenäm och god både varm och kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda smör, mjöl och vatten till en fast deg. Bred ut degen tunt i pajform, ca 24 cm i diameter. Räffla kanterna med en gaffel.
  2. Lägg osten i pajformen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills pajen är gyllene och kanterna frasiga.
  3. Dekorera med färsk oregano. Pajen är även god att äta kall och kan förvaras i kylskåp i flera dagar.

För alla 

Ostpaj innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl mjöl
  • 1/2 dl vatten
Fyllning
  • 4 dl riven ost gärna grevé, präst, emmenthaler eller Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?