Ostpaj

Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
1
Ostpaj

Enkel och lättlagad ostpaj där osten verkligen får chans att framträda med sin goda smak. Med klassisk pajdeg, som får vila lite i kylen, så blir pajen precis så frasig som du önskar. Servera gärna ostpajen med lufttorkad skinka och en tomatsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Ostpaj

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

125 g  kallt smör
2 1/2 dl  vetemjöl
1 msk  kallt vatten

Fyllning

5 dl  riven lagrad ost 5 dl motsvarar ca 200 g (gärna Meja)
4   ägg
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vispgrädde
3/4 tsk  salt
2 krm  peppar

Till servering

lufttorkad skinka
tomatsallad
oliver

För alla 

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per port utan serveringsförslag.

Receptet har uppdaterats januari 2024.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Gott att blanda olika ostar.

Helene

2023-08-20

Näringsvärde per portion

Energi3326 KJ / 795 kCal
Fett63 g
Salt2.4 g
Kolhydrater32 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ost och skinkpaj
Betyg 4.1 av 5.
575 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad ciabatta med ricotta och parma
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paj med oliver, mozzarella och prosciutto
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Toast med lammfärsbiffar och chèvre
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikapaj med fetaost och oliver
Betyg 4.2 av 5.
174 personer har röstat
Över 60 min att tillaga