Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grillad ciabatta med ricotta och parma

Förträfflig grillad ciabatta fylld med underbart len ricottaost, bladspenat och lufttorkad skinka. Servera tillsammans med en tomatsallad. Grillad ciabatta med ricotta och parma tar dina smaklökar hela vägen till Italien.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs bladspenat med finhackad lök och vitlök i lite smör. Salta och peppra.
  2. Dela en ciabatta på längden. Lägg i en skiva lufttorkad skinka, bre på ricotta och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Toppa med spenat och lägg i kläm-/smörgåsgrillen. Dela mackan på tvären och servera med tomatsallad.

Tips

Ricottaosten är även god i fylld pasta

Ingredienser

Portioner: 1
  • bladspenat
  • finhackad lök
  • vitlök
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 ciabattabröd
  • 1 skiva lufttorkad skinka
  • ricottaost
Tillbehör
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?