Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar

En riktigt lyxig och festbetonad ostpaj som även fylls med kokt potatis. Toppa pajen med tångcaviar och gräslök och servera den ärna till kräftor och lite goda såser.

Ostpaj med potatis, örter och tångcaviar

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
300 g kokt färskpotatis
150 g gräddost
5 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp röd tångcaviar (à 75 g)

Serveringsförslag

1 1/2 kg kokta havskräftor
1 förp aioli (à 230 g)
1 förp romsås (à 230 g)
1 surdegsbaguette (à 250 g)
1 förp mâchesallad (à 65 g)

Gör så här

00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Nej, den stannade inte för mig heller. Det blev en misslyckad paj till midsommarbuffén. Hade tänkt göra en till idag, men får göra en annan äggstanning.

    Anna

  • Måste vara fel på receptet! Den vill aldrig stanna. Kanske skulle 3 dl grädde vara tillräckligt?

    Ann

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag på 6 port.
Energi2643 KJ / 631 kCal
Fett54 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Schnitzel med korianderkålsallad
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad