Ostpaj

Enkel och lättlagad ostpaj där osten verkligen får chans att framträda med sin goda smak. Med klassisk pajdeg, som får vila lite i kylen, så blir pajen precis så frasig som du önskar. Servera gärna ostpajen med lufttorkad skinka och en tomatsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
125 g kallt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning
5 dl riven lagrad ost 5 dl motsvarar ca 200 g (gärna Meja)
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
lufttorkad skinka
tomatsallad
oliver
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port utan serveringsförslag.
Energi3326 KJ / 795 kCal
Fett63 g
Salt2.4 g
Kolhydrater32 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stSupergod paj! Blir aldrig fel :)
Johanna
Bättre m botten s inte behöver mixar ( blir lite kletigt) ex västerbottenpaj- botten. Blev dock jättefin o god
Elisabeth
Pajen blev kanon
Linda
Går pajen att frysa?
Therese
Hej Therese! Ja, det går bra. Paj kan ju bli lite blöt ibland om man fryser den men det brukar lösa sig om man ljummar den lite i ugnen innan man äter den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag glömde att säga att ICAs recept är alltid väldigt goda. Kollar alltid dom först. ❤️❤️
Inger
Väldigt god paj o lätt att göra.
Inger
hur länge ska vara inne jan Krister
Jan-christer
Hej! Pajen sk gräddas i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. Hälsningar Niclas
ICA-köket
tack bara man vet i ungen
Jan-christer
Saknar de äldre receptet på ostpaj, blev alltid perfekt
Martina
Det blev väldigt lyckat. Fast jag bytte ut smör mot smör och rapsolja samt mjölk/grädde mot creme fraiche.
Adina